"Ystävämme, Romeo ja Julia, ovat kuolleet"

Merkityksellistä teatteria

Käsikirjoitus ei ole valmis, ennen kuin se on esitetty. Valmiista näytelmästä dramatisoin toiveidenne mukaisen käsikirjoituksen. Näin vanhoistakin näytelmistä syntyy uusia tulkintoja ja ne pysyvät kiinni ajassa.

Henkilökuvat

Aleksis Kiven matka suomalaisen kirjallisuuden eteen tehtävästä työstä värikkäine elämänvaiheineen. 

Olen kirjoittanut elämäkerrallisia näytelmiä myös Vilho Siivolasta, Joel Lehtosesta, Minna Canthista, Maiju Gebhardista ja Agatha Christiestä.

Tyylilaji edellä

Ainut suomeksi kirjoitettu satyyrinäytelmä pitää sisällään Kreikan mytologian jumalhahmoja sijoitettuna Suomalaisiin olosuhteiseen. Koko hupailua tähdittää tietenkin satyyrien kuoro.

Muita tyylilajeja, joista löytyy valmiita tekstejä ovat mm. musiikkinäytelmä, seurapiirikomedia, farssi, tragikomedia, dekkari, parodia, pukudraama ja melodraama.

Katsojat mukaan

Immersiivisen ja osallistavan teatterin monipuolinen kattaus samassa paketissa unohtamatta elementtejä absurdista teatterista. 

Katsojakontaktin tarkastelu osana käsikirjoitusta ja improvisaation mahdollisuus tekstin sisällä. Aika turvallisen Ihan kiva vihan lisäksi myös tarjolla farssi, jossa yleisö on tietämättään roolitettu.

Vahvoja tunteita

Tragikomedian ytimessä naurattamassa ja henkistä tuskaa aiheuttamassa aikamatkailu 90-luvun alkoholistiperheen lasten selviytymisestä.

Katsojia koskettavaa ja samaistuttavaa tarinaa on vaikea tehdä, jos käsikirjoitus on tehty toisen maan kontekstista käsin. Suomalaisesta elämästä, suomalainen käsikirjoitus, olkaa hyvä.

Taloudellista viihdettä

Kaksi naista ja lavastuksena pelkkiä pahvilaatikoita. Viiksifarssissa riittää roolihahmoja ja tapahtumia. Peruskuvio on selvä. Lipasto pitää saada koottua.

Kirjoittamisen lisäksi ohjaan ja lavastan. Ehkä siksi tekstini lähtevät käytännöllisistä ratkaisuista, jotka on helposti toteutettavissa.